Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Vinaròs organitza activitats per la Setmana Europea de Prevenció dels Residus 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’Ajuntament de Vinaròs s’ha adherit a la Setmana Europea de Prevenció dels Residus, una iniciativa que promou dins i també fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana del mes de novembre.

La regidora d’ Obres i Serveis de l’Ajuntament de Vinaròs, Carmen Morellà, ha explicat que durant la semana s’organitzaran diverses accions informatives. El 16 de novembre, una jornada informativa organitzada per la Conselleria, la Universitat Miguel Hernández i del projecte Agrocompos que du per títol “Circularitzar la Comunitat Valenciana des del territori”, enfocada a la recuperació de matèria vegetal.

Dissabte 19, a la pèrgola del passeig, hi haurà tallers per al públic infantil i una exposicin a càrrec de Xavi Carrillo, enfocada a visualitzar la problemática dels plàstics a la mar Mediterrània.

Diumenge 20, Apnal ha organitzat una neteja de la zona urbana. I durant la próxima semana hi haurà diversos tallers Informatius sobre la separació correcta dels residus en origen, ubicats a diferents punts del municipi, com la plaça Sant Agustí, el Passatge Doctor Santos i el passeig marítim. Dissabte 26 la semana europea conclou amb  una xerrada a càrrec del Consorci de Residus al voltant de tot el procés des de que es diposita un residu al contenidor fins que és tractat a la planta.

Nova pàgina web 

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar l’any passat el Pla Local de Residus, i una de les accions era informar i conscienciar més als veïns. En aquest sentit, la pròxima semana s’obrirà la página web www.residusvinaros.es, on es penjaran les dades anuals de recollida selectiva dels residus  i es podrà obtindre tot el material informatiu.

Cal destacar que en la memòria anual del Pla Local de Residus de Vinaròs es destaca que l’any 2021 cada habitant de Vinaròs va dispositar als contenidos 550 kg/any. El percentage de recollida selectiva al municipi és del 24,16%, quan el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, el Pla estatal de Residus i els Plans europeus, obliguen a assolir una taxa del 67%. “Queda molta feina per fer i estem molt lluny d’assolir aquest percentatge. Com a dada positiva, el reciclatge de cartró, de 2019 a 2021 es va incrementar un 13,33%, mentre que en el cas dels envasos, l’increment ha sigut del 16,83%”, ha indicat Morellà, afegint que “el consistori continuarà fent campanyes informatives, incrementant el nombre de contenidors a via pública i les freqüències de buidatge com a camí per assolir aquests percentatges”.

Recolllida orgànica 

Respecte als contenidors de recollida orgànica, Morellà va dir que actualmente el contracte de residus és de 2013, i llavors no es va incloure, i ara es valora si incloure una modificación de contracte o esperar a que conclogue i treballar amb el nou.

Explora más

Vinaros
12:16 am, June 23, 2024
temperature icon 23°C
L: 21° H: 23°
Feels like 23.32 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h