Turisme recorda als establiments la normativa de les terrasses i d’ocupació de la via pública

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La finalitat és garantir el compliment de l’ordenança municipal per evitar molèsties a la ciutadania, l’ocupació indeguda o l’emmagatzematge de material a l’exterior per harmonitzar l’ús de la via pública entre vianants i establiments.

Amb la finalització de l’exempció del pagament de via pública a les terrasses per la Covid-19 que es va aplicar des del maig del 2020 fins al desembre del 2021, a través de la Policia Local i del departament de Turisme, es recorda als establiments amb una circular, quina és l’actual Ordenança d’Instal·lació i Ocupació de la Via Pública. Sobretot es vol garantir el compliment correcte de la normativa per evitar molèsties a la ciutadania per una ocupació indeguda de l’espai i poder comptar també amb una imatge de qualitat i competitivitat del sector hostaler i turístic de la nostra ciutat.

Segons l’actual ordenança, els establiments tenen l’obligació de senyalitzar amb pintura blava la superfície autoritzada per a poder muntar les terrasses i en cap cas podran col·locar cap element fora dels límits, com per exemple, les cartelleres publicitàries o d’anuncis de menú. En el moment de tancar l’establiment s’haurà de realitzar la retirada de tot el mobiliari i deixar-ho totalment recollit, només es permetrà deixar a la via pública, dintre de la superfície autoritzada, els elements permesos. Així mateix, també caldrà respectar el mobiliari urbà instal·lat en la via pública.

D’altra banda, els propietaris dels establiments hauran de mantenir les terrasses netes. L’incompliment de les normatives podria suposar sancions econòmiques de entre 250 a 1.000€.
El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que “és important complir amb la normativa establerta en l’Ordenança per evitar possibles molèsties a la ciutadania i garantir la bona convivència entre l’ús de la via pública per part dels vianats i dels establiments”. En aquest sentit, assenyalava que per part de la Policia Local s’està repartint una circular per recordar tots aquests termes i informar sobre possibles dubtes per part dels propietaris dels establiments.

El regidor Albella també afegia que «durant la pandèmia de la Covid-19 es va fer una exempció d’un any i mig en el pagament de les terrasses que va finalitzar el 31 de desembre del 2021. Un cop finalitzada aquesta moratòria, des de l’equip de govern i durant tot el 2022 i pràcticament tot 2023, s’ha seguit intentant oferir facilitats en aquest sentit per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia, però ara, també demanem la corresponsabilitat necessària per part del sector”.

Explora más

Vinaros
6:34 am, April 16, 2024
temperature icon 15°C
L: 15° H: 15°
Feels like 14.08 °C cielo claro
Humidity 61 %
Pressure1016 mb
Wind 2 Km/h