Vivim un estiu molt crític per la proliferació de plagues

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

La nostra provincia, amb una superfcie de més de 6600 quilòmetres quadrats i amb més de 100Km de costa, hi han grans aguamolls, llits de rius, barrancs i zones com desguassos d’estacions depuradores i altres infraestrucutures, llocs que s’han convertit en focus importants per la proliferació de plagues. A finals del mes de juny la Asociació Nacional de Sanitat Ambiental ( Anecpla), ens feia ressó amb un informe en els mitjans de comunciació que aquest estiu l’Estat espanyol, patiria un repunt “crític de plagues.

La més problemática com és habitual és la de mosquits, any rere any vivim aquesta engoixa. Els mosquits no ens deixen sortir al carrer, ni acudir a les terrrases, perquè se’ns mengen vius . Ara també s’ha detectat problemes amb les paneroles, que s’han adelantat aquest any per les altes temperaturas, rosegadors en solars urbans , palomes i gavines a la recerca d’aliment, senglars, i cotorres argentines.

Els experts atribueixen la situació especial d’aquesta temporada estiuenca a les desorbitades temperaturas i les pluges torrecials d’aquesta primavera, la qual cosa afavoreix la tempesa perfecta per a que les plagues creixin a la velocita del llamp. També segons paraules del director general de Anecpla, Jorge Galván, aquest estiu estiu será pitjor del que és habiutal, doncs al clima hi ha que sumar-li que amb la pandèmia es van deixar de fer tractaments de prevenció i manteniment.

Tots som sabesors que l’impacte en la salut dels nostres veïns és indiscutible, perquè ens consta que les consultes als diversos centres de salut han augmentat vers l’any passat. El turisme és una font d’ingressos per la nostra economía local, cal donar una solució a aquest problema de les plagues. Fins ara les mesures han esta insuficient perquè les picadures encara són presents, no es pot entendre com al segle XXI, no puguem acabar amb les plagues.

La setmana passada la Diputació, donava a conéixer que continuava amb els tractaments terrestres contra els mosquits a tota la provincia, que tenia prevista realizar un total de 79 actuacions ,incloent la nostra ciutat Vinaròs. Cal dir que la Diputació s’encarrega de realizar les fumigacions a les marhales, zones humides i entorn natural dels termes municipals, mentre que els ajuntaments es fan càrrec dels nuclis urbans.

Pensem que per solucionar el problema dels mosquits, cal engegar vols per a que es fumigue de forma constant , tant en la ciutat com al camp. Els drons ja són una realitat que s’empren des de fa temps en altres muicipis de la Comunitat Valenciana i de l’Estat espanyol, són una ferramenta útil per atacar als mosquits on les ineficients lleis actuals no permeteixen actuar amb altres mitjans.

És cert que hi han lleis i normes d’actuació que no es podem saltar a la torera, doncs si no solucionen els problems, que es canvien . Aleshores els polítics es tindran que plantejar fer canvis i elaborar una nova normativa d’acord a la situació de risc sanitari que patim, unes lleis que permetin actuar de forma efectiva i ens deixen als ciutadans viure amb normalitat.

Explora más

Vinaròs,ES
9:33 pm, September 20, 2022
temperature icon 22°C
L: 22° H: 23°
Feels like 21.8 °C cielo claro
Humidity 66 %
Pressure1017 mb
Wind 11 Km/h