Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Arranca una nova edició de la Fira de Morella

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Esta és una de les fires més antigues de la Comunitat Valenciana i promociona el sector primari com un dels motors econòmics de la comarca dels Ports

La Fira de Morella 2023 s’ha inaugurat este matí en l’acte tradicional on han participat l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa; el director general de Desenvolupament Rural, Francisco Javier Benito; la vicepresidenta primera de la Diputació de Castelló, Maria Ángeles Pallarés; el senador per la província de Castelló, Vicente Tejedo; la regidora de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Ana Belen Soro; el president de l’Associació Firal Els Ports, Ivan Pitarch; altres alcaldes i alcaldesses de la comarca dels Ports i la corporació municipal acompanyats per l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC). D’aquesta manera, durant tot el cap de setmana, el passeig de l’Albereda i l’Espai Firal alberguen els expositors de ramat i productes característics del territori.

Sangüesa ha destacat que “ens alegra celebrar un any més esta fira tan important per al territori i una de les més antigues de la Comunitat Valenciana”. A més, ha explicat que “treballarem des de ja per augmentar els expositors d’animals i maquinària agrícola de cara a la pròxima edició i donar més suport al sector primari, que és el protagonista de la Fira de Morella”.

La Fira de Morella compleix 766 anys des que Jaume I la va concedir l’any 1257, encara que noves dades situen que ja se celebrava al 1244. Aquesta és una fira ramadera, on es conjuguen dues tradicions que van donar fama a la vila medieval com són el comerç i la ramaderia. La tradició comercial de la ciutat es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte, així com eines, instal·lacions i maquinària per a treballar en aquest sector. Actualment, és també una mostra de tot el comercial i gastronòmic que aprofita l’Espai Firal i l’Albereda per a mostrar totes les possibilitats d’aquesta zona.

Explora más

Vinaros
10:08 pm, May 26, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 22°
Feels like 21.18 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1017 mb
Wind 3 Km/h