Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Benassal trasllada al Consell la necessitat d’invertir en serveis contra la despoblació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’alcaldessa situa l’institut com a exemple d’atracció de personal i motor econòmic i professional

L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha traslladat a la Generalitat Valenciana la necessitat d’apostar per a implantar nous serveis als municipis d’interior com a principal via per a lluitar contra la despoblació. Així ho va comunicar aquest dijous al director general d’Administració local, José Antonio Redorat, i a la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat.

Garcia va aprofitar la visita dels càrrecs del Consell a Benassal amb motiu de l’emissió en directe de Radio Castellón, dins del cicle ‘L’interior parla’, per a traslladar-los la necessitat de dotar de serveis els pobles d’interior, no sols per prestar serveis, encara que també, però com a motor d’oportunitats que generen.

“No hi ha fórmula màgica contra la despoblació”, indica l’alcaldessa, “però accions que sembla que no tenen recorregut, sí el tenen perquè ajuden a fixar població i créixer econòmicament”. En aquest sentit, Garcia valora la possible obertura d’una residencia de majors com a un servei bàsic per a persones del municipi i, al mateix temps, creador d’ocupació i impulsor del desenvolupament social i econòmic de Benassal.

“L’institut ha estat la millor mesura contra la despoblació en 50 anys”, considera l’alcaldessa, qui entén que eixa fórmula “que ha fixat població dos anys més, porta a gent de Batxillerat i FP, permet mantindre el medi natural amb les practiques de l’alumnat i crea una xarxa de persones que participen a Benassal” podria estendre’s amb nous serveis.

D’altra banda, Elia Garcia va reivindicar als càrrecs del Consell la necessitat d’incentivar l’obertura de l’activitat empresarial a l’interior del territori. La “discriminació positiva”, en les seues paraules, és una aposta per a consolidar la població. De la mateixa manera, la primer edil ha agraït la visita de Redorat i Fabregat per “escoltar la nostra realitat i interessar-se en el futur de Benassal i l’interior de Castelló”.

Visita del Consell a Benassal (3)
Visita del Consell a Benassal (2)
Visita del Consell a Benassal (4)

Explora más

Vinaros
10:53 am, July 24, 2024
temperature icon 31°C
L: 31° H: 32°
Feels like 35.17 °C cielo claro
Humidity 64 %
Pressure1018 mb
Wind 9 Km/h