Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Concha Andrés confia que el decret de Sanitat pose fi a la falta d’especialistes a l’hospital

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, ha estat avui a Vinaròs, amb l’acalde Guillem Alsina, per explicar les mesures del decret que entra en vigor amb l’objectiu de cobrir places de difícil cobertura en l’àrea de salut 01.

Un decret que intenta prevaldre aquells professionals que vinguen a prestar la seua activitat per a cobrir aquestes places que han estat més de tres mesos vacants en els últims 12 mesos, que no tinguen suficient cobertura en bossa o bé que s’establisca valorant la llista d’espera o les necessitats que es poden generar en un moment determinat en algun departament. Això suposarà retribucions de 10.000 euros més a l’any per a personal facultatiu, 6500 en personal d’infermeria, 4.000 euros més a l’any per als tècnics, 3.000 més per als TCAE i 2000 més per a la resta.

A l’hospital de Vinaròs, ha dit que dels 140 especialistes del centre, en aquest moment hi ha 14 places sense cobrir, i que amb la publicació del decret, l’objectiu és donar una solució.

“És una demanda que s’està realitzant des de fa temps i que afavoreix ocupar una plaça en un departament com el de Vinaròs. Hem inclòs en el decret les aliances estratègiques perquè un professional puga combinar la seua activitat assistencial en més d’un hospital, bé per a fer guàrdies o per a activitat quirúrgica”, va indicar.

Andrés també confía que el decret atraga als MIR i aposten per quedar-se a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, va destacar que s’està redactant el projecte per a una nova ampliació de les consultes externes de l’hospital i el nou centre de salut de Vinaròs. “En 2023 en el departament de Vinaròs hi haurà una inversió que rondarà els 12 o 13 milions, a més dels 13 milions que ja s’han invertit des del 2015”, va assegurar.

De la seua banda, Alsina ha dit que “s’ha fet un pas molt important per a cobrir de manera definitiva les places que han tingut problemes recurrents a l’hospital”.

Explora más

Vinaros
9:03 am, May 28, 2024
temperature icon 21°C
L: 19° H: 21°
Feels like 20.65 °C nubes
Humidity 72 %
Pressure1021 mb
Wind 8 Km/h