El PP de Morella aconseguix un acord per a constituir la comissió d’investigació sobre el cobrament de taxes il·legals des de 2019 per l’ús de l’Espai Firal

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Llum i taquígrafs

  • El PP aconseguix tirar avant la segona comissió d’investigació de l’etapa socialista amb el suport de l’alcalde i els seus regidors de l’equip de govern i pese al rebuig dels vots del PSOE
  • El portaveu del PP, Jesús Ortí, demana esclarir el cobrament de 13.409,22 euros entre el 15 de juny de 2019 al 3 de juny de 2023 per l’ús de l’Espai Firal. “Ni hi ha ordenança ni marc que regule els abonaments. Per conceptes idèntics hi ha cobraments diferents”
  • Ortí demana esclarir els fets. La comissió determinarà el pla de treball i els regidors membres no cobraran per la seua assistència. “Morella mereix saber el que el PSOE mai ha explicat. És el moment de conéixer la veritat de l’ocorregut”

El Partit Popular ha aconseguit este dijous en ple un acord a l’Ajuntament de Morella per a crear la segona comissió d’investigació de l’etapa socialista. Es tracta d’una proposta que contempla la constitució d’una comissió d’investigació que determine i esclarisca els cobraments registrats entre 2019 i 2023 per l’ús de les instal·lacions municipals de l’Espai Firal.

El portaveu del PP en la localitat, Jesús Ortí, ha sigut l’encarregat de defendre esta acció després de registrar-se en la tresoreria municipal ingressos des del 15 de juny de 2019 al 3 de juny de 2023 per l’ús d’estes dependències públiques amb imports d’allò més variat. “S’han estat cobrant càrrecs diferents pel mateix concepte i volem saber en quina normativa, ordenança o text legal es regulava este cobrament de taxes públiques perquè l’Ajuntament de Morella no posseïx cap marc que empare estos ingressos”, ha detallat Ortí.

Cal assenyalar que els pagaments al consistori oscil·len entre els 242 euros i els 1.452 euros. “Sumes diferents per a abonar un mateix servici”, manté el portaveu del PP a Morella. “Desitgem que esta comissió d’investigació, la segona de l’etapa socialista, permeta treballar amb llum i taquígrafs sobre els fets esdevinguts en els anys de govern del PSOE a Morella”.

La iniciativa, aprovada amb els vots favorables del PP, l’alcalde i els seus regidors de l’equip de govern, i pese al rebuig de la fila socialista, contempla la constitució d’esta comissió i la definició del pla de treball que determine temps, competències i tràmits en la primera de les sessions. Els membres de la mateixa no cobraran per participar de la comissió i la duració de la mateixa no serà superior a tres mesos.

Compromís amb els veïns

Des del PP de Morella han reclamat “transparència” en la gestió dels comptes i han assegurat el seu “ferm compromís” amb la gestió dels fons públics. “Es tracta dels diners de tot un municipi i els veïns tenen dret a saber els motius pels quals el PSOE cobrava de manera indistinta per l’ús d’unes instal·lacions que no disposaven d’una ordenança fiscal reguladora”.

Per a Ortí, “quan la veritat pren la paraula no hi ha res a justificar. Per això, li donem l’oportunitat al PSOE perquè explique els motius pels quals va decidir durant anys cobrar pel gaudi d’estes instal·lacions públiques sense existir cap ordenança fiscal que regulara els abonaments que de manera dispar s’han ingressat durant anys. Ha arribat un canvi de cicle i és Morella qui demana saber”, ha conclòs el regidor.

Explora más

Vinaros
5:23 pm, April 19, 2024
temperature icon 21°C
L: 20° H: 21°
Feels like 20.39 °C cielo claro
Humidity 61 %
Pressure1019 mb
Wind 33 Km/h