El PP demana a l’alcalde de Morella renunciar al càrrec de regidor o desistir del procediment per a obtindre una plaça a l’ajuntament

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

Ple ordinari

  • El portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, considera que “no es pot ser jutge i part en un mateix procés”. “O es renuncia al càrrec públic que ocupa o al procediment per a optar a una plaça a l’ajuntament en el qual ostenta el càrrec d’alcalde”
  • Per a Ortí, “els càrrecs públics hem de ser exemplars”. “Crec que no és compatible ser alcalde i firmar un procés d’estabilització de places al qual com a ciutadà tinc el dret a presentar-me. Hem de dignificar la política, no injuriar-la”

El Partit Popular de Morella ha demanat este dijous en ple a l’alcalde de la localitat que s’a part del procés de selecció de personal per a set places a les quals concorre a fi de preservar “l’exemplaritat que se li inferix al càrrec d’alcalde”. Ho ha fet oferint al primer edil o que renuncie a la seua acta de regidor en la corporació o, si és el cas, cessament en el procediment d’estabilització de places al qual s’ha presentat per a ocupar fins a set ocupacions diferents.

El portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, ha apel·lat a la “responsabilitat” perquè “no es pot ser jutge i part en un mateix procés”. “O s’opta per renunciar al càrrec públic que s’ostenta o s’opta per renunciar al procés de selecció de personal al qual s’ha presentat”.

En opinió de Ortí, “el hui alcalde no ha estat encertat en cap de les decisions adoptades abans i després de conéixer-se la notícia”. “Quan li vam donar el nostre suport advertim que no era un xec en blanc i sobre esta qüestió ha tingut temps suficient per a reflexionar sobre l’oportunitat de mantindre’s en el procés o deixar la seua acta a l’ajuntament”. “Totes dues opcions no són compatibles en la nostra opinió”.

Ortí ha explicat que “en política s’ha de ser exemplar”. “Crec que no hi ha conciliació possible en el cas que ens ocupa i com a càrrecs públics electes hem de treballar per dignificar el càrrec que ocupem, no per a injuriar la política”.

En este sentit, Ortí ha considerat que és necessari llançar un missatge “clar i sense titubejos”. “Eixa fermesa és la que engrandix als qui són representants del poble i és a la qual apel·lem des del Partit Popular”, ha manifestat el regidor del PP. “Per ètica i per estètica, li convidem que deixe l’acta si el que vol és formar part d’eixa borsa de treball. Així no hi haurà dubtes sobre la claredat del procés, perquè en última instància pot perjudicar els treballadors de l’ajuntament, ja que es pot donar la circumstància que algú considere que no es donen els principis d’objectivitat i transparència preceptius que han de reglar qualsevol procediment d’este tipus”, ha conclòs Ortí.

Explora más

Vinaros
6:00 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 19° H: 20°
Feels like 19.78 °C cielo claro
Humidity 62 %
Pressure1019 mb
Wind 31 Km/h