El PSPV de Canet lo Roig destaca que la Diputació garanteix el finançament del taxi rural amb l’aportació del Fons de Cooperació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La portaveu socialista, Maite Linares, recalca que l’Ajuntament ix guanyant amb la fusió de subvencions perquè el personal tècnic assumirà menys càrrega administrativa i s’agilitzarà la posada en marxa dels serveis

El PSPV-PSOE de Canet lo Roig ha eixit al pas per a tallar les declaracions de l’alcaldessa del PP, María Ángeles Pallarés, en què acusa la Diputació de Castelló, liderada pels socialistes, “de privar els municipis de l’interior del demandat taxi rural”. Des de l’agrupació local socialista, la portaveu Maite Linares ha desmentit que la Diputació “haja tancat l’aixeta a aquest servei, sinó més be el contrari, el que s’ha eliminat són les traves burocràtiques perquè s’active com abans i perquè l’Ajuntament no es col·lapse entre papers”. Segons ha detallat, “el que ha fet el govern socialista de José Martí és fusionar, no suprimir com diu l’alcaldessa, les línies d’ajudes a municipis per a crear un gran fons i transferir-lo a les localitats perquè l’invertisquen en allò que creguen necessari, sense cap tipus de paternalisme”.

La representant socialista ha confirmat que l’Ajuntament de Canet lo Roig ha ingressat aquest primer tram de l’any més de 50.000 euros provinents del Fons de Cooperació, entre els que es troba l’assignació que prèviament rebia per a posar en marxa el taxi rural, pel que tenen els suficients recursos per a mantindre’l actiu durant tot l’any”.

“Pallarés és conscient que el Fons de Cooperació és el millor sistema d’ajuda als ajuntaments, perquè ara el personal tècnic municipal no ha de dedicar el seu temps a sol·licitar ni justificar tantes subvencions, per això ens entristeix que s’aprofite del desconeixement de la gent per a fer-los creure que s’eliminen serveis”.

“El que deuria fer l’alcaldessa, com a representant de Canet, és agrair l’aportació del Fons de Cooperació, un ingrés que s’ha triplicat des que estan els socialistes a les Aules després d’eliminar el veto imposat pel PP la legislatura passada a la Diputació de Castelló i adherir-se a aquest fons de finançament”.

CANET VA HAVER DE RETORNAR LA SUBVENCIÓ EN 2018 I 2019

El PSPV ha incidit que amb el nou model de finançament de serveis de la Diputació “no s’ha de retornar cap euro a l’administració provincial”. D’aquesta manera no es repetirà la situació viscuda en 2018 i 2019 “en què l’Ajuntament va haver de retornar més de la meitat de l’ajuda per no gastar-la”. “Ara l’equip de govern compta amb la mateixa quantitat que abans però no haurà de reingressar-la si no la utilitzen al complet, pel que eixim guanyant totes i tots”.

“Els i les socialistes som els que més ha fet perquè els pobles guanyen en qualitat de vida i oportunitats, establint un nou model de finançament local i ampliant i potenciant la cartera de serveis públics”. “Esperem que Pallarés garantisca el servei fins a final d’any, els diners els té, només fa falta voluntat”.

Explora más

Vinaròs,ES
3:03 pm, September 19, 2022
temperature icon 28°C
L: 28° H: 30°
Feels like 31 °C muy nuboso
Humidity 66 %
Pressure1015 mb
Wind 16 Km/h