Finalitzen les obres de rehabilitació de la primera fase de la Casa del Metge a Alcalà de Xivert

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Han consistit en la recuperació de la façana i la planta baixa de l’edifici en el qual se situarà un espai museístic recreant l’antiga consulta del metge Ricardo Cardona.

Les obres de la primera fase de la rehabilitació de la Casa del Metge d’Alcalà de Xivert ja s’han donat per concloses. La recuperació de la façana ha consistit en netejar manualment tota la superfície, repicar el morter i recuperar les mènsules decoratives que adornen cornises i balcons, reproduint les que va ser impossible recuperar. Quant a la planta baixa, s’ha habilitat l’antiga cotxera annexa com una sala d’accés per al públic i les dependències que van pertànyer a l’antiga consulta s’han restaurat intentant respectar al màxim els elements constructius com a paviments hidràulics, sostres d’escaiola, llums, etc. L’actuació s’ha executat per l’empresa Enrique Artola S.L, sota la supervisió tècnica del Fabricant de Spheras, sempre amb la premissa de diferenciar els elements originals dels nous, per a testificar l’actuació de rehabilitació que s’ha desenvolupat.

L’actuació ha tingut un import de 340.000 euros i compta amb finançament municipal i aportació del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana i, per part de l’Ajuntament, l’objectiu és continuar recuperant tot l’immoble a través d’ajudes d’altres institucions. “Ja hem fet un primer pas molt important per a recuperar la planta baixa i la façana d’aquest edifici, adquirit per l’Ajuntament, que volem convertir en un espai en el qual recordar la història del nostre poble i el nostre objectiu és continuar actuant”, ha explicat l’Alcalde Francisco Juan.

Actualment, una empresa especialitzada redacta el projecte per a convertir la planta baixa en un espai museístic recreant l’antiga consulta del metge Ricardo Cardona. Una vegada finalitzat el projecte es licitarà la compra del material gràfic i mobiliari necessari, de cara a la seua pròxima obertura.

L’actuació ha inclòs també la reordenació arquitectònica de la plaça Ricardo Cardona, enfront de la casa, eliminant elements decoratius d’obra que suposaven una barrera arquitectònica.

Explora más

Vinaros
11:53 pm, April 15, 2024
temperature icon 19°C
L: 19° H: 19°
Feels like 18.41 °C cielo claro
Humidity 63 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h