La Diputació reorganitza el servei d’educació ambiental per a aconseguir més eficàcia i eficiència

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • “El pressupost 2024 contempla una partida de 500.000 euros per a reforçar les tasques de conscienciació entre la ciutadania i aconseguir hàbits de consum que generen menys recursos i separar-los de manera adequada”, ha afirmat el diputat Ximo Llopis
  • Una de les novetats que contemplarà el servei és que cada educador ambiental estarà destinat a un sector de manera permanent per a aconseguir un servei més òptim

La Diputació Provincial de Castelló reorganitzarà el servei d’educació ambiental amb la finalitat de ser més eficaces i eficients.

El diputat de Residus, Ximo Llopis, ha explicat que “el pressupost 2024 contempla una partida destinada al servei d’educació ambiental i, per un import de 500.000 euros, es reforçaran les tasques de conscienciació entre la ciutadania i aconseguir, així, hàbits de consum que generen menys recursos i separar-los de manera adequada”.

Una de les novetats que contemplarà el servei és que cada educador ambiental estarà destinat a un sector de manera permanent per a aconseguir un servei més òptim. “Des del govern provincial ens hem marcat l’objectiu d’oferir un servei a la ciutadania útil, amb els recursos econòmics necessaris per a això”, ha indicat el diputat responsable de l’àrea, qui ha incidit que “el servei pot ser molt beneficiós per a aconseguir major conscienciació ciutadana quant a la gestió de residus si es coordina i es gestiona d’una manera eficaç, tal com ho farem a partir del pròxim any”.

Quant a la labor de conscienciació, els educadors ambientals realitzen accions en els municipis de menys de 5.000 habitants dirigides tant als ajuntaments, veïns, associacions i el teixit empresarial d’estes xicotetes localitats. Accions com la d’informar sobre el funcionament dels serveis d’ecoparc i recollida de voluminosos, així com la de resoldre qualsevol dubte que puguen tindre els ciutadans. “És molt important la labor d’informació i conscienciació per a aconseguir reduir el consum de residus, reutilitzar-los i separar-los adequadament per a poder reutilitzar-los, i aconseguir amb tot això reduir l’impacte mediambiental”, ha finalitzat el diputat Ximo Llopis.

Explora más

Vinaros
2:15 pm, February 28, 2024
temperature icon 16°C
L: 13° H: 16°
Feels like 14.9 °C nubes
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 13 Km/h