La Torreta dels Moros de Vinaròs, dins de la Llista Roja de l’Associació Hispània Nostra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

L’associació Hispània Nostra, que treballa per la preservació de monuments històrics dins d’Espanya, ha posicionat la Torreta dels Moros, situada en el vessant sud-est del turó del Puig de la Misericòrdia, dins de la seva Llista Roja. Aquesta llista, segons explica l’associació a la seva pàgina web, “és una ferramenta de participació social, creada l’any 2007, amb la fi de conèixer, sensibilitzar i actuar sobre els elements del terriori espanyol en risc de desaparició“.

Segons explica l’associació dins de la fitxa del monument històric vinarossenc, “l’estat del jaciment i el bé arquitectònic de la Torreta dels Moros és de total abandonament i degradació, amenaçant l’esfondrament de les actuals restes de l’alçat de la cantonada nord de la torre“. Aquest monument vinarossenc és BIC (Bé d’Interès Cultural) i, a més, l’associació comenta en la fitxa del monument que “arran de totes les restes ceràmiques trobades a les seves immediacions es data de l’època musulmana“.

La Torreta dels Moros va ser inclosa dins de la Llista Roja el 23 de febrer de l’any 2024. L’associació comenta dins de les seves raons “la denúncia del seu total estat d’abandonament per part tant de l’administració, com del propietari de la parcel·la dins de la qual s’ubica“.

Segons Hispània Nostra, “la Llista Roja vol ser el producte comú d’una societat que valora la seva Història i que està plenament compromesa amb la conservació del seu patrimoni com testimoni físic d’aquella, d’una societat que considera l’educació com la millor garantia per la seva conservació i enriquiment com una part essencial del nostre jo, les nostres arrels, del que som com a societat i, sobre tot, com persones“.

La Torreta dels Moros comparteix lloc dins de la Llista Roja amb monuments dins de l’Estat Espanyol com la Central Hidroelèctrica de Bayarque a Almería, l’Estació de Ferrocarril de Ledrada a Salamanca o l’Església de Nostra Senyora Immaculada Concepció, entre altres.

Explora más

Vinaros
12:34 am, April 16, 2024
temperature icon 18°C
L: 18° H: 18°
Feels like 17.17 °C cielo claro
Humidity 62 %
Pressure1018 mb
Wind 7 Km/h