L’Ajuntament aprova el nou pressupost municipal

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Els comptes ascendeixen fins als 1,93 milions d’euros on sobretot destaca el capítol de les inversions per a la millora i manteniment de les instal·lacions municipals
  • L’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana en ple extraordinari el nou pressupost municipal per al 2024 que s’eleva fins als 1.933.000€, amb els vots a favor del Partit Socialista i els vots en contra del Partit Popular.

Durant la sessió, l’alcaldessa, Ernestina Borràs junt amb la regidora d’Hisenda, Carmen Ferré, van ser les encarregades de detallar els comptes, destacant que “es tracta d’un pressupost basat en l’austeritat i contenció de la despesa, per tal d’obtindre uns resultats positius tant per al 2024 com en anualitats futures, sense apujar impostos”. Segons afegien per segon any l’Ajuntament assumeix la taxa estatal d’eliminació de residus i també el dèficit de la recollida de les deixalles, per un import total de 42.000€, amb la finalitat de reduir el màxim possible les despeses a la ciutadania.

En relació a la despesa corrent, es destinarà una partida de 675.000€ per mantenir prestacions com l’Escola Matinera, el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal o les escoletes, com ara de Nadal o Estiu a preus reduïts, per tal de garantir unes prestacions de qualitat als veïns i veïns, fonamentals per a lluitar contra el despoblament.

Pel que fa a les ajudes a les associacions i entitats locals, es mantindrà la mateixa partida que en l’anterior pressupost amb 43.000€, a més de continuar amb la subvenció per al menjador escolar i oferir ajudes per als i les joves representants de les festes. Així mateix, també s’ha previst una partida de 28.000€ per a la Mancomunitat del Baix Maestrat.

En el capítol d’inversions l’alcaldessa Borràs destacava que es destinarà una partida de 336.000€ per executar projectes com la millora de la recollida separada dels biorresidus, nova instal·lació d’un parc infantil de l’avinguda de la Constitució, la millora dels habitatges amb finalitat social o l’arranjament de la zona exterior el poliesportiu municipal, entre altres actuacions. Borràs assenyalava que “preveiem ampliar la partida de les inversions al llarg de l’any a mesura que es resolguen les ajudes sol·licitades a les administracions superiors, fet que es permetrà realitzar altres millores importants per a Càlig”.

L’alcaldessa comentava que “la confecció d’aquest pressupost ha sigut molt complicat i en tot moment s’ha treballat per tal d’obtindre uns resultats positius, no sols per al 2024 sinó també per al futur”. Així mateix, afegia que els nous comptes atenen les principals necessitats i demandes dels veïns i veïnes, a més de garantir el manteniment dels serveis sense apujar els impostos. Per últim, Borràs insistia en què “hem aconseguit confeccionar un pressupost de 1.933.000€ que estic convençuda que s’augmentarà a llarg de l’any, i amb aquest objectiu treballarem, sempre en benefici de tot el nostre veïnat”.

Explora más

Vinaros
12:40 am, April 16, 2024
temperature icon 18°C
L: 18° H: 18°
Feels like 17.17 °C cielo claro
Humidity 62 %
Pressure1018 mb
Wind 7 Km/h