Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre aprova el Pressupost Municipal 2024 que ascendeix a 13.013.976 euros

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Compta amb un capítol d’inversions de 572.100 euros en el qual es contempla invertir en la millora de Capicorb, un nou espai museístic a la Casa del Metge i obres en els centres educatius i centres de jubilats.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat en ple ordinari els Pressupostos Municipals 2024 que ascendeixen a 13.013.976 euros amb un capítol d’inversions de 572.100 euros. S’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular. Grup Municipal Socialista i ALC han votat en contra.

L’edil d’Hisenda, María Agut, ha destacat “l’esforç que suposa presentar aquests pressupostos de manera puntual, perquè entren en vigor al gener, tenint en compte que respecte, a l’any passat, hi ha hagut un increment de més de 700.000 euros en despeses de subministraments, personal i contractes el que ha obligat a redistribuir partides”. Agut ha enumerat inversions contemplades com un Pla integral de millora de Capicorb, millores en els centres educatius CEIP La Mola i CEIP Lo Campanar, millora en els equipaments dels centres de jubilats, un nou espai museístic a la Casa del Metge, millora en camins, seguir amb accions d’augment de l’accessibilitat i de pavimentació o commemorar el 100° aniversari del CF Alcalà. Agut ha incidit també en què “es tracta d’un pressupost tremendament social pensant en les persones que més el necessiten, ja que manté les ajudes, bonificacions i preus públics que tant beneficien a les nostres famílies”. Respecte al nivell d’endeutament del consistori, “el préstecs que sol·licitem no compromet els comptes municipals ja que no depassem el 26% d’endeutament”.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “és un pressupost útil, realista i flexible i el millor pressupostos que podriem presentar, dins de les possibilitats i recursos amb els quals comptem”. El primer edil ha insistit que “durant l’any 2024 donarà inici l’obra d’ampliació del CEIP La Mola, les obres de la primera fase del bulevard, finalitzarà la primera fase de rehabilitació i començarem a planificar el nou Espai d’Arts”.

El ple ha aprovat també la nova ordenança reguladora de la venda no sedentària en el municipi i s’ha modificat l’ordenança fiscal reguladora de l’impost de l’IBI perquè es contemple que a tots els ajornaments de pagament que se sol·liciten durant el període de pagament voluntari no se’ls apliquen interessos.

Explora más

Vinaros
10:30 am, May 28, 2024
temperature icon 23°C
L: 21° H: 23°
Feels like 22.97 °C nubes
Humidity 68 %
Pressure1021 mb
Wind 16 Km/h