Les bases d’aquesta ajuda municipal es van millorar l’any 2021 per a ser més eficients i facilitar les tasques de les ONG

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Set projectes reben els 17.000 euros que atorga el Consell de la Solidaritat
  • Les concentracions de Morella amb Ucraïna es realitzaran el primer divendres de cada mes a partir d’ara

El Consell de la Solidaritat de Morella es va reunir anit per a aprovar les ajudes a projectes de cooperació. Aquestes sumen un total de 17.000 euros per a col·laborar amb set projectes d’ONG impulsats des de la ciutat, la qual cosa suposa el 0,7% del pressupost municipal. Així, aquest any 2022, les ajudes es destinen als projectes de Mans Unides a Burkina Faso, ASOL al Salvador, Creu Roja a Burkina Faso, Pankara al Perú, Delwende a Filipines, Mirades del Món a Tanzània i Youcanyolé a Kènia.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “en la reunió d’anit es van aprovar les set ajudes adjudicades aquest any 2022 per a projectes solidaris per part del Consell de la Solidaritat i ara s’aprovarà també al pròxim ple ordinari al mes de juliol”. L’edil ha explicat que “es tracta de 17.000 euros que l’ajuntament destina a col·laborar en projectes solidaris amb diferents organitzacions que treballen arreu del món, però que s’impulsen des de la comarca”. També ha comentat que “durant molts anys hem destinat el 0,7% a projectes solidares que ajuden a gent arreu del món i volem continuar amb la participació de les ONG que cada any ens presenten les seues idees solidàries i organitzacions que treballen dia a dia per a fer un món millor” i ha afegit que “cada any són més les ONG interessades, la qual cosa també reflecteix la implicació de la gent de Morella i la comarca amb els projectes solidaris”. Malú ha recalcat que “estem contents de poder aportar i ajudar un poc més als diferents projectes solidaris”.

Cal explicar que Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Cal recordar que l’any 2021 es van millorar les bases de les ajudes del Consell de la Solidaritat per a facilitar el treball de les ONG. Així, ara les bases s’aproven a principis d’any i s’atorguen ara perquè es reben abans que acabe l’exercici. A més, les organitzacions tindran tot l’any per a justificar els projectes, així com podran obtindre l’ajuda de manera anticipada i facilitar la seua tasca.

Explora más

Vinaros
7:36 am, April 16, 2024
temperature icon 17°C
L: 14° H: 18°
Feels like 15.99 °C cielo claro
Humidity 55 %
Pressure1016 mb
Wind 5 Km/h