Les pàgines web de Morella, més accessibles a les persones amb diversitat funcional

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Un software facilita la navegació a través de diferents sistemes com l’ús del teclat, comandaments de veu, polsadors o lectors de pantalla

Les pàgines web de l’Ajuntament de Morella, www.morella.net, i de Morella Turística, www.morellaturistica.com, han incorporat un software per facilitar la navegació a les persones amb diversitat funcional. Es tracta del servei Acctua de l’empresa Accesit Inclusivo, el qual utilitza diferents sistemes per adaptar-se a distintes dificultats i apropar la informació a totes les persones. D’aquesta manera, la gent pot activar el sistema que necessite, ja que pot ser a través del teclat, amb comandaments de veu, de modulació de so, de lectors de pantalla o amb polsadors. Esta és una prova pilot que es realitza a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) perquè Morella està dins de la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV). El consistori col·labora amb este servei i els portals serveixen com a prova del mateix, de manera que s’han instal·lat sense cap cost, encara que sí que té un cost anual pel manteniment i actualització.

El sistema de navegació a través del teclat va dirigit a usuaris i usuàries amb discapacitat visual o amb limitacions per causes d’edat, cognitives o de malaltia, entre altres. Els comandaments de veu, està destinat a les persones amb mobilitat reduïda o absència dels membres superiors. Les persones amb problemes de vocalització o paràlisi severa utilitzarien el sistema de navegació amb modulació de so. També compta amb un sistema de lector de pantalla, el qual és compatible amb els lectors de pantalla habituals. Finalment, els polsadors servirien a les persones amb paràlisi severes, mobilitat reduïda o absència de membres superiors. Tots estos permeten navegar pels portals municipals amb un nombre reduït de tecles.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “amb este servei es facilita l’accés a la informació de les pàgines municipals a tot el món, de manera que les persones amb diversitat funcional puguen consultar-la des de qualsevol lloc. Creiem que tota la gent té dret a accedir a Morella, per això és important l’accessibilitat en totes les seues parts, ja siga física en un monument o carrer, o en les nostres webs. En este projecte apostem per esta segona i recomano a qualsevol persona que prove el funcionament”.

Explora más

Vinaros
4:20 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 20°
Feels like 19.78 °C cielo claro
Humidity 60 %
Pressure1020 mb
Wind 34 Km/h