Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Institut Valencià de Cultura presenta Pepe Viyuela amb ‘UZ: el pueblo’ al Teatre Principal de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Últimes entrades a la venda per a la representació, que tindrà lloc este dissabte, 2 de desembre, a les 19.00 hores
  • A més, el Museu de Belles Arts de Castelló exposa la peça Estela ibèrica de la Serrada. Ares del Maestrat

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta el dissabte 2 de desembre, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló l’obra UZ: el pueblo, protagonitzada pel reconegut actor i còmic Pepe Viyuela.

La peça teatral trasllada al tranquil poble d’Uz, on viu la plàcida família de Grace i Jack, interpretats per Nuria Mencía i Pepe Viyuela. Grace té un enorme disgust ja que ha perdut el seu treball a l’església i està preocupada per com alimentarà els seus dos fills. Enmig d’esta situació, Grace tindrà una ‘totpoderosa’ trobada que marcarà i transformarà el poble.

Uz: el pueblo, escrita pel dramaturg uruguaià Gabriel Calderón amb la direcció i adaptació de Natalia Menéndez, és una comèdia plagada d’humor negre que induïx a reflexionar sobre les creences i els seus límits. L’autor de l’obra pretén deixar en evidència fins on s’és capaç d’arribar quan s’actua com un fanàtic en diversos àmbits de la vida.

Esta obra forma part de l’abonament general i reduït de tardor del Teatre Principal de Castelló que permet disfrutar de huit grans representacions i que es posa a la venda a l’inici de cada trimestre cultural. La pràctica totalitat d’entrades estan venudes anticipadament, si bé encara es poden adquirir algunes en les taquilles del teatre o en la web

Nova peça invitada al Museu de Belles Arts

D’altra banda, el Museu de Belles Arts de Castelló exposa des del divendres 1 de desembre la peça Estela ibèrica de la Serrada, Ares del Maestrat. Fins al 15 de gener es podrà contemplar esta obra datada entre el segle IV i III aC.

El mestre i aficionat a l’arqueologia José Chocomeli (Xàtiva 1893 – València 1946) recorria la comarca de l’Alt Maestrat a la recerca de jaciments. En 1935, quan exercia de mestre a la localitat de Benassal, va trobar a la Serrada d’Ares una estela de pedra calcària partida en dos trossos. La peça trobada representa la forma esquemàtica del cos d’una dama ibèrica a la qual li falta el cap.

Chocomeli va depositar la peça en el Servei d’Investigacions Prehistòriques de la Diputació de València, d’on no ha eixit fins ara que s’exposarà al Museu de Belles Arts de Castelló.

Explora más

Vinaros
7:54 am, July 16, 2024
temperature icon 24°C
L: 23° H: 26°
Feels like 24.08 °C nubes dispersas
Humidity 81 %
Pressure1015 mb
Wind 17 Km/h