Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Marta Barrachina: “El pressupost 2024 atén entitats socials amb ajudes reals i fermes per a contribuir a millorar l’atenció als castellonencs”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, anuncia la subvenció directa de 12.000 euros a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de la província de Castelló que, al costat de la cessió d’un vehicle, serà una realitat l’any vinent
  • “La sanitat i la prevenció són crucials i estan en el centre del nostre programa de Govern de la Diputació”, ha afirmat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina

“El pressupost 2024 atén entitats socials de la província amb ajudes reals i fermes per a contribuir a millorar l’atenció als castellonencs”. Així ho ha posat de manifest la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, qui ha posat com a exemple d’això l’ajuda dirigida a entitats com l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de la província de Castelló, que hui ha celebrat el tradicional còctel nadalenc.

La primera presidenta de la Diputació de Castelló ha participat esta vesprada al costat de la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, en el multitudinari acte que celebra l’entitat de manera anual. “La Diputació de Castelló està, hui i sempre, al costat d’una associació que realitza l’encomiable labor d’educar en salut, secundar i acompanyar a les persones malaltes i les seues famílies i finançar projectes d’investigació per a aconseguir un millor diagnòstic i tractament del càncer”.

La màxima representant de la institució provincial ha ressaltat que “la sanitat i la prevenció són crucials i estan en el centre del nostre programa de Govern de la Diputació”. Eixe compromís es veurà reflectit en el pressupost 2024 de la Diputació de Castelló amb una línia de subvenció directa a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de la província de Castelló que ascendeix a 12.000 euros.

Esta ajuda és una de les més de 40 noves línies d’ajuda que s’incorporen als comptes provincial per al pròxim exercici i que formen part dels cinc eixos principals d’actuació del pressupost 2024: impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, generació d’oportunitats, i aposta per la identitat.

A més d’esta subvenció, durant l’any vinent també serà una realitat l’adquisició d’un vehicle per a l’AECC a la província per a facilitar els desplaçaments dels pacients, oferint-los així un servei de trasllat a centres sanitaris perquè puguen rebre els seus tractaments oncològics. A més, este vehicle també servirà perquè els professionals de l’associació puguen desplaçar-se per a atendre els pacients per tota la província, facilitant un millor servei i, sobretot, evitant llargs desplaçaments als pacients oncològics. D’esta manera, s’atendrà els pacients oncològics en situació de vulnerabilitat i l’associació podrà acostar els seus serveis a tota la província amb equitat.

La presidenta ha afegit que davant les necessitats detectades en l’àrea sanitària “destinarem quants recursos siguen necessaris i reivindicarem davant de qualsevol institució perquè arriben com més prompte millor les inversions requerides”.

Atenció directa a les persones

El conveni amb l’AECC forma part de les accions plasmades en l’eix d’actuació del pressupost 2024 que, sota el nom d’atenció directa a les persones, està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i té l’objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, prioritzant el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.

L’apartat destinat a donar solucions als qui més el necessiten compta amb una partida global de 8.296.033 euros i, a més de la subvenció directa amb l’AECC, la Diputació de Castelló també inclou ajudes a altres col·lectius que fins ara no havien tingut la possibilitat de comptar amb ajuda directa per part de la Diputació. Exemples com Asemi (Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana), Asolecas (Associació contra la Leucèmia de Castelló), Apnac (Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló) o Smara (Associació Ajuda al Poble Sahrauí) són algunes de les entitats que en el 2024 si que rebran una subvenció directa.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha remarcat que “estem ací perquè els recursos de la Diputació estiguen destinats al que de veritat importa: atendre les necessitats i estar al costat dels municipis i del conjunt de la ciutadania”. “El primer és atendre l’urgent i per a nosaltres, els castellonencs són el primer”, ha finalitzat Marta Barrachina.

Explora más

Vinaros
8:55 am, May 28, 2024
temperature icon 21°C
L: 18° H: 21°
Feels like 20.65 °C nubes
Humidity 72 %
Pressure1021 mb
Wind 8 Km/h