Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Morella busca la imatge anunciadora del 55 Sexenni amb un concurs de cartells

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El termini per a presentar les propostes està obert fins al 18 de desembre i les bases estan publicades a la pàgina web de l’ajuntament
  • El 55 Sexenni tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost de l’any 2024

L’Ajuntament de Morella aprovava el passat ple ordinari del mes de novembre les bases del concurs del cartell del 55 Sexenni. Com les veïnes i veïns amb els carrers i els gremis, el consistori ja prepara esta festa tan especial i característica que se celebrarà entre el 17 i al 27 d’agost de l’any 2024. Així, el termini per a presentar les propostes està obert fins al 18 de desembre i les bases es poden consultar a la web www.morella.net. L’objectiu d’este concurs és trobar la imatge que representarà el 55 Sexenni i que s’aplicarà al material necessari de promoció de la festa que se celebra cada sis anys.

Una vegada aprovades les bases, aquestes s’han de publicar al Bulletí Oficial de la Província de Castelló (BOP), la qual cosa donarà inici al termini de presentació dels projectes. Aquest termini finalitzarà el dilluns 18 de desembre. A més, hi ha diversos premis dins d’aquest certamen, de manera que l’autor o autora del cartell guanyador obtindrà 1.000 euros, el millor artista morellà en rebrà 400, el millor cartell realitzat per l’alumnat de l’IES Els Ports, 150 euros, igual que el millor del CEIP Mare de Déu de Vallivana.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “des de la celebració de l’Anunci, estem en un any molt especial per a totes les morellanes i morellans, de manera que iniciem els preparatius amb la selecció de la imatge que representarà al 55 Sexenni”. L’edil ha explicat que “com ja es tradicional, s’obre un concurs de cartells on es poden presentar les propostes, de les quals es triarà una” i ha afegit que “a més de la proposta guanyadora, hi ha altres categories per al disseny local, i els millors dels centres educatius de Morella”. Finalment, Sangüesa ha volgut “animar a professionals i centres educatius a participar en este concurs i presentar les creativitats del cartell anunciador del 55 Sexenni de Morella”.

El Sexenni és la festa major de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat. Durant 10 dies, la ciutat s’engalana amb una decoració especial de paper de seda per on desfilen les danses úniques d’esta festivitat. El Sexenni està declarat com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Aquestes distincions les comparteix amb l’Anunci, festa que se celebra un any abans i inicia el període sexennal on es llancen 50 tones de confeti.

Explora más

Vinaros
10:31 pm, May 26, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 21°
Feels like 21.16 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1017 mb
Wind 7 Km/h