Morella preparada per a Sant Antoni 2023

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Durant el matí, les majorales i majorals han muntat la barraca que cremaran esta nit al placet de Sant Miquel
  • Els actes festius comencen amb la retreta dels Gaiteros de Morella a les 19.30 hores fins a la casa de la Confraria on s’iniciarà la santantonà

Com és tradicional a Morella, el cap de setmana posterior al 17 de gener, tindrà lloc la celebració de Sant Antoni. Aquesta nit comencen els actes festius que s’allarguen durant tot el cap de setmana organitzats per les majorales i majorals, que aquest any pertanyen a l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC). Així, durant el matí han muntat la barraca que cremarà esta nit al placet de Sant Miquel acompanyada d’una gran quantitat d’actes tradicionals i festius que començaran amb la retreta dels Gaiteros de Morella fins a la Casa de la Confraria a les 19.30 hores. La representació de la Vida del Sant, la santantonà i la cremà de la barraca són els principals actes d’avui i la representació del contrabando el dissabte.

El representant de les majorales i majorals, Andrés Felius, ha destacat que “els actes previs a la festa han tingut molta participació i col·laboració, la qual cosa ens alegra perquè preveiem que serà igual durant les representacions que comencen esta vesprada” i ha afegit que “este any recuperem totes les activitats tradicionals de Sant Antoni amb les representacions i altres actes característics de la festa”. A més, ha explicat que “com la banda de música som els majorals, la ronda i estudiantina serà amb la Rondalla de Morella i el grup de vent de l’Associació Musical Mestre Candel”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a participar i disfrutar de Sant Antoni durant els dies 20, 21 i 22 de gener”.

D’altra banda, la regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha volgut “agrair tot el treball que han fet les majorales i majorals per a organitzar esta festa popular tan important per al poble”. També ha comentat que “ens alegra recuperar la festa com és tradicional després dels anys marcats per la situació sanitària i les restriccions que provocava que no permetien els actes de Sant Antoni”.

 

Programació de Sant Antoni 2023

La festa de Sant Antoni de Morella tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de gener. Aquesta vesprada a les 19.30 hores, retreta dels Gaiteros de Morella fins a la Casa de la Confraria, a les 20.00 hores, santantonà fins al placet de l’església on tindrà lloc la representació de la Vida del Sant. A continuació, santantonà amb els Dimonis de Morella i els Gaiteros fins a Sant Miquel on es cremarà la barraca i el ball dels Dimonis de la Maça. Finalment, a les 23.30 hores, eixirà la tradicional ronda i estudiantina des del placet de Sant Miquel fins a la Confraria amb la participació de la Rondalla de Morella i el grup de vent de l’AMMC. Les albades amb els Gaiteros seran a les 2.00 hores des de la Confraria.

El dissabte comença amb la despertada dels Gaiteros a les 9.30 hores. A les 10.30 hores, pujada del Sant a l’església. Santa Missa en aquesta a les 11.30 a càrrec de mossèn Víctor Manuel Cardona Eixarch. A més, Toni Ortí i el cor de la parròquia, junt amb l’AMMC, interpretaran la Missa de Sant Antoni. En acabar, baixada del Sant fins a la Confraria on es repartirà el panoli. A les 13.00 hores, retaule amb els Gaiteros, grupes, majorals i benedicció dels animals. A les 16.30 hores començarà el contrabando amb la participació dels Gaiteros, cucafera, contrabando, sembrà i llaurà, mondongo, grup de jota, l’agostera i el tio de la figueta. A les 21.30 hores, sopar de germanor a l’Espai Firal amb orquestra The Luxe i discomòbil.

Sant Antoni finalitza el diumenge 22 de gener amb la missa en record dels confrares i majorals que ens han deixat a la Basílica Arxiprestal a les 12.00 hores.

WhatsApp Image 2023-01-20 at 11.24.56
2023-01-20 Barraca de Sant Antoni de Morella-3
2023-01-20 Barraca de Sant Antoni de Morella

Explora más

Vinaros
7:47 am, March 12, 2023
temperature icon 20°C
L: 18° H: 20°
Feels like 19.72 °C nubes
Humidity 58 %
Pressure1017 mb
Wind 40 Km/h