Morella tornarà a plantar l’arbre de Nadal a Cinc Cantons amb un pi que després formarà part de la barraca de Sant Antoni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El poble comptarà amb menys bombetes i zones il·luminades que altres anys, ja que les llums que hi havia fins ara d’Electra, la seua propietària, es traslladen a una altra localitat
  • Avui comencen els treballs per a instal·lar l’enllumenat, la qual cosa provocarà talls de trànsit puntuals en alguns dels carrers del poble

La brigada municipal de Morella ha començat avui a instal·lar les llums de Nadal i decorar el poble amb motiu d’esta festivitat de finals d’any.

Els treballs han començat al carrer Marquesa Fuente el Sol des de Cinc Cantons, el qual serà el punt central del Nadal del poble. En esta ubicació se situarà l’arbre, el qual enguany tornarà a ser un pi farcit amb motius nadalencs, el qual també s’aprofitarà per a la barraca de Sant Antoni com es feia antigament. A més, ja es treballa en l’encesa de l’enllumenat per tornar-li a donar empenta i atracció.

Este any, l’Ajuntament de Morella ha fet un esforç per a il·luminar el municipi per a Nadal, ja que les llums de la campanya de Ferrero Rocher de l’any 2015 que s’han utilitzat en els últims anys són propietat d’Electra del Maestrazgo. Ara l’empresa ha decidit il·luminar un altre poble de la seua xarxa de distribució, per la qual cosa, l’ajuntament ha de completar la decoració amb material nou que ha adquirit en aquestes dates. Així, ha invertit al 2.636,59 euros en comprar-lo per a omplir al màxim els carrers perquè siguen atractius per a les morellanes, morellans i visitants.

L’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) participa activament en la decoració de Nadal. Este any, i coneixent la situació, invertiran fons propis per al nou enllumenat a través de la venda de la loteria de Nadal. L’associació adquirirà cortines de llum que s’ubicaran als balcons del Pla dels Estudis.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “els morellans i morellanes hem de saber que no disposem de tantes llums com els darrers anys, ja que Electra ha decidit endur-se les a un altre poble aprofitant la finalització del conveni” i ha afegit que “des de l’ajuntament hem fet i farem el que podrem perquè el Nadal lluïsca el màxim possible, però no podrem il·luminar tants de metres com els altres anys, ja que en els Premsa de l’ajuntament de Morella Tel. 648 71 11 96 · [email protected] · www.morella.net darrers no s’han comprat les necessàries per substituir les d’Electra”. L’edil ha explicat que “també hem de ser conscients que la situació econòmica ruïnosa en què es troba el consistori no ens permet fer una major inversió en les llums, encara que se n’han comprat de noves” i ha remarcat que “ASETMICO ens ha recolzat i ajudat des del primer moment i comptarem amb un enllumenat que quedarà bonic, atractiu i càlid”. “Estem molt contents de tornar a tindre l’arbre a Cinc Cantons com es feia antigament i no un con de metall tan gelat” ha comentat Sangüesa. “El pi és un element simbòlic que, a molta gent els portarà a tindre bons records de nadals passats, fa dues dècades, així com ens agrada el simbolisme que siga un pi, un arbre molt nostre, que després s’aprofita per a la barraca de Sant Antoni i involucrar i unir altre cop les dues festes” ha conclòs.

Explora más

Vinaros
9:08 pm, March 1, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 15°
Feels like 11.23 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h