Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

PP i Vox, abans patriotes que demòcrates

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Nota de Premsa ERPV-Podem-EUPV Benicarló

El Partit Popular i Vox presentaran demà al Ple de novembre de l’Ajuntament de Benicarló una moció contrària a la Llei d’Amnistia i a la investidura de Pedro Sánchez, assumptes que deuen considerar de gran transcendència local. La dreta benicarlanda té tot el dret a estar en contra d’una nova llei i tot el dret a manifestar-ho. Però potser farien bé de repensar-se el fet de voler situar a l’administració de tot Benicarló com a contrària al president electe, alhora que s’envolten de la seua bandera espanyola i es peguen cops al pit amb la seua Constitució.

Al PP només li valen els 5948 indults signats per José María Aznar. Al PP només li val que Manuel Fraga demanara la llibertat de Rudolf Hess, el genocida lloctinent de Hitler. Al PP només li val que es cancel·le la presó preventiva d’Eduardo Zaplana. Al PP només li valen les amnisties postfranquistes de Fraga o del pare d’Aznar. Al PP només li val l’amnistia fiscal de Mariano Rajoy, es veu que aquesta no devia fer diferències entre uns ciutadans i uns altres.

A la dreta només li valen unes regles votades per tots, per tots els que votaven fa 45 anys, i que ells acorden canviar en una nit de 2011, que diuen que tots som iguals, excepte un que té impunitat per a exiliar-se a Abu Dhabi. I, ep, es veu que això ni trenca Espanya ni fa diferències entre espanyols.

España se rompe”, diuen. Ja ho deia Pablo Casado en 2019 pels pactes de govern. Ja ho deia Mariano Rajoy en 2006 per l’aprovació de l’Estatut de Catalunya. Ja ho deia Blas Piñar en 1981 per l’estat autonòmic. Ja ho deia Aznar en 1979 per l’aprovació de la Constitució. Ja ho deia Fraga en 1977 per la legalització del Partit Comunista. Per a ells, Espanya es trenca quan no manen ells, potser perquè pensen que Espanya és seua. I són capaços de posar a tothom d’acord en que no governen ells.

El govern espanyol fa propostes polítiques per a solucionar políticament un conflicte polític. La dreta espanyola va argumentar durant dècades que “primero que dejen de matar y luego podremos hablar de todo”. Alguns èrem joves i potser ens ho créiem, però ara ells demostren que era mentida, no tenen res a parlar.

Si són tan patriotes i constitucionalistes, defensaran la democràcia i les majories en vots i en diputats. El candidat de la dreta, Alberto Núñez Feijóo, va fracassar en la seua investidura, com ells mateixos sabien que anava a passar. Tampoc van prosperar en el seu dia les dues mocions de censura presentades per Vox. Moltes sessions abocades al fracàs, però l’única despesa que ells consideren innecessària és la inversió en traductors de “la riquesa lingüística que serà objecte d’especial respecte i protecció”, segons la seua pròpia Constitució.

Si són tan constitucionalistes, deixaran de bloquejar la renovació del Consejo General del Poder Judicial, després de cinc anys en funcions. I si són tan patriotes, no rebutjaran la condonació dels 10.000 milions d’euros del deute valencià.

Afortunadament, PP i Vox no sumen majoria a l’Ajuntament de Benicarló. Veurem què votarà Benigazlum, que no és d’esquerres ni de dretes.

Enoc Altabás – ERPV – Unides Podem – EUPV

Explora más

Vinaros
11:23 am, July 24, 2024
temperature icon 32°C
L: 32° H: 34°
Feels like 39.32 °C cielo claro
Humidity 64 %
Pressure1018 mb
Wind 9 Km/h