Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Qui mentixen? o canvien d’opinió?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Escric i signo esta opinió a títol personal, encara que suposo que qui em coneix sabrà que soc afiliat al PP i amb trajectòria en la política municipal i autonòmica. Aclarisc això perquè em va sorprendre l’article “Desmentir a aquellos que mienten” amb al·lusions directes als meus companys i amics Lluis Gandia i Juan Amat.

Mentir està molt malament, però és broma que els retrets vinguen d’una regidora socialista, tenint al gran mestre en la matèria com a secretari general del seu partit i president del Govern. Vaig llegir amb avidesa l’article perquè volia esbrinar qui eren els mentiders per a poder retraure-li-ho i quins eren els arguments per al desmentiment.

I reconec que seguisc sense saber-ho; això sí, em vaig engolir un al·legat demagògic, un escrit fruit més del desencantament que del rigor, mesclant el retret amb l’oració, un discurs d’intensitat emocional si es vol, però sense matèria comestible, seguint les pautes de l’assaig de Xavier Coller, “La teatralización de la política. Broncas, trifulcas, algaradas.

Fins al titular de l’article resulta mentida, No hi ha raons per al desmentiment; tot resulta un simulacre, un melodrama pel qual es confirma, més encara si cap, la veritat d’unes explicacions, que podran no compartir, però que per molta xerrameca que utilitze no arriba a rebatre la veracitat d’uns fets exposats a la ciutadania.

El verdaderament cert és que els socialistes encara no han digerit la moció de censura que els va apartar del govern local, i encara que dissimulen els importants avanços aconseguits, només en cinc mesos, pel govern tripartit. Els ciutadans ja aprecien que s’actua amb celeritat, es governa amb eficàcia, es van solucionant problemes i entre els tres partits s’ha marcat un full de ruta que no hauria de sorprendre ni als socialistes, ja que s’estan complint els anuncis electorals.

Qüestionar que el govern municipal no treballa pel benestar i progrés de la ciutat, des del respecte i la responsabilitat, evidència o bé el desconeixement del dia a dia municipal o que els socialistes de Vinaròs seguixen la mateixa estratègia que a nivell estatal, tergiversant amb tals interpretacions distorsionades, punibles i immorals, una realitat que els està deixant en evidència, constatant la desídia i inoperància de l’etapa anterior.

Humilment els aconsello als meus companys de partit, que tenen la responsabilitat de governar, que s’esforcen a treballar per Vinaròs i que no s’impliquen en el trampós debat que pretén desviar l’atenció, generant enfrontaments i nous problemes per a ocultar, amb el característic cinisme socialista, la seua pròpia situació, més que preocupant, crítica i imprevisible.

Qui governa a governar, a treballar dia a dia i mirant sempre al futur. Esta ha de ser la preocupació i no la d’ocupar-nos dels regidors socialistes si s’equivoquen en el treball d’oposició.

En tot moment cal escoltar i respectar les crítiques, però em temo que l’efecte soroll serà durador i encara que els “taps” dels fets pot fer callar les paraules enganyoses, sempre pot eixir algun socialista al·legant un nou canvi d’opinió.

Mariano Castejón

Explora más

Vinaros
2:37 am, June 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 22°
Feels like 19.86 °C cielo claro
Humidity 85 %
Pressure1011 mb
Wind 3 Km/h