Torreblanca se sensibilitza al voltant dels ODS i de la sostenibilitat mitjançant el projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

In/Sostenible” està cofinançat per la Diputació de Castelló i té com a finalitat apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), incidint en l’ODS 12: Producció i consum responsables, en municipis de la província

El municipi castellonenc de Torreblanca acull les diferents activitats de la quarta edició projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat, cofinançat per la Diputació de Castelló, i que té com a objectiu donar a conéixer i sensibilitzar a la població de 5 municipis de la província de Castelló (Almassora, Peníscola, Sant Mateu, Torreblanca i la Vall d’Uixó) sobre què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de la importància de la participació ciutadana per a aconseguir-los. El projecte incideix en l’ODS número 12: Producció i consum sostenibles, per tal d’enfortir la presa de consciència al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes.

En concret, el municipi de la Plana Alta albergarà, del 10 al 15 de novembre, a l’Espai Jove (ubicat en l’edifici de la Biblioteca, en c/ Alcalde París, 4) l’exposició “In/Sostenible. Un camí cap a la sostenibilitat” la qual té com a finalitat permeabilitzar els ODS sobre la població en general des d’un punt de vista proper i amable mitjançant quatre zones diferenciades.

Seguint amb les activitats del projecte, també es realitzarà, a les 17.00 h del 17 de novembre, en el mateix Espai Jove, i amb entrada lliure i gratuïta, l’activitat lúdica dirigida al públic familiar “Anem a cercar un tresor” on, mitjançant un contacontes teatralitzat, se sensibilitzarà i conscienciarà sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta. Per altra banda, alumnat de centres educatius del municipi se sensibilitzaran a través de l’activitat didàctica “Soc conscient de quin consum faig” amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Explora más

Vinaros
7:33 pm, February 29, 2024
temperature icon 14°C
L: 13° H: 15°
Feels like 12.59 °C nubes
Humidity 64 %
Pressure1011 mb
Wind 17 Km/h