Visita amb les entitats a les obres del Colomer Zurita de Morella

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’actuació de millora avança amb la distribució de tots els espais de l’Escola de Música
  • El projecte ampliarà el pressupost a 1,1 milions d’euros i l’ajuntament demana una subvenció a patrimoni
  • Al mes de setembre es licitarà la nova fase de la Biblioteca Municipal i començaran les obres d’ampliació del Centre de Dia on esta ubicada l’actual Escola de Música

Aquest matí, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb tècnics i les diferents entitats i associacions que utilitzaran els nous espais de la nova Escola de Música en el Colomer Zurita, han visitat les obres d’aquest emblemàtic edifici de Morella. D’aquesta manera, membres de la direcció de l’escola, de l’Associació Musical Mestre Candel, de la Rondalla de Morella i de Gaiteros de Morella han vist de primera mà el transcurs de les actuacions de millora del claustre interior i els espais que ocuparà cadascuna de les entitats. Actualment, els treballs se centren en la distribució de les aules, zones d’assaig i magatzems que necessiten els diferents grups.

Cal explicar que, l’ajuntament de Morella amplia el pressupost per a la realització d’aquesta obra als 1,1 milions d’euros, respecte als 800.000 euros inicials previstos amb l’ajuda de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Així, per a aquesta ampliació, el consistori demanarà l’ajuda de Patrimoni de la Generalitat Valenciana a través d’una subvenció.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les obres avancen a bon ritme, la qual cosa és una bona notícia perquè l’edifici Colomer Zurita recupere l’activitat al més prompte possible i continuen les diferents fases de rehabilitació”. L’edil ha explicat que “hem volgut que les entitats, que després ha de ser casa seua, coneguen de primera mà l’important treball que es fa i quina serà la distribució definitiva”. A més, ha comentat que “este edifici significa molt per a totes i tots i, estem sent capaços, entre esta obra i la fase que vindrà, de mobilitzar prop de dos milions d’euros perquè preste els millors serveis possibles als nostres veïns i veïnes i genere noves oportunitats”. Finalment, ha volgut dir també “a setembre anem a iniciar les obres d’ampliació del Centre de dia a l’espai actual de l’Escola de Música i, per tant, anem a coordinar amb totes les entitats els espais provisionals d’assaig i el trasllat del material”.

D’altra banda i continuant amb el Colomer Zurita, està previst que durant el mes de setembre es publique la licitació de la segona fase de rehabilitació d’aquest edifici. Aquesta comptarà amb un pressupost de 800.000 euros per a ubicar la Biblioteca Municipal en l’edifici Colomer Zurita en l’altre claustre.

També en aquest mes de setembre, com s’ha explicat als representants de les entitats, s’ha previst l’inici de les obres d’ampliació del Centre de Dia de Morella, el qual ocuparà l’actual espai de l’Escola de Música. Així, una vegada comencen les obres, caldrà coordinar amb les entitats que l’utilitzen les necessitats d’espais que tinguen i el trasllat de materials.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

2022-08-10 Visita obres Colomer Zurita-2
2022-08-10 Visita obres Colomer Zurita-4
2022-08-10 Visita obres Colomer Zurita-7
WhatsApp Image 2022-08-10 at 12.47.26 PM

Explora más

Vinaros
9:29 am, September 19, 2023
temperature icon 21°C
L: 21° H: 22°
Feels like 20.77 °C nubes
Humidity 52 %
Pressure1018 mb
Wind 11 Km/h